nieuwe tuin aanleggen

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen? Schakel een tuinspecialist in die meedenkt en oog voor detail heeft. In geval van een nieuwbouwwoning schakelen de meeste mensen een tuinspecialist in voor de realisatie van hun droomtuin. Wij maken voor dat lege stuk grond een prachtig tuinontwerp en gaan vervolgens aan de slag. Kan een upgrade van uw huidige tuin geen kwaad? Ook dan is een hovenier de juiste vakman om in te schakelen. Uw wensen verwerken wij in een ontwerp en na goedkeuring gaan wij aan de slag.

Wat kost een nieuwe tuin aanleggen?

Een veelgestelde vragen zijn “Wat zijn de kosten van de aanleg van een nieuwe tuin?” of “Wat zijn de kosten per m² voor een nieuwe tuin of tuinrenovatie?”. Op deze vragen is geen algemeen antwoord te geven. De kosten van een nieuwe tuin zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Schuttingen, vlonders, schuur, beplanting en bestrating. Wilt u een groot of klein terras? Welk soort tegel? Alleen al op dit gebied heeft u zoveel verschillende opties en u kunt het zo duur en goedkoop maken als u zelf wilt. En dan hebben we het alleen nog maar over de tegels.

Doet u bij ons een vrijblijvende offerteaanvraag voor een nieuwe tuin? U ontvangt altijd een offerte op maat, die speciaal voor u is samengesteld, en waarin al uw wensen worden opgenomen. De kosten voor een nieuwe tuin zijn uit meerdere onderdelen opgebouwd, denk aan:

 • Uurtarief hoveniers
 • Materiaalkosten
 • Afvoeren oude bestrating, beplanting, schuur, vlonders e.d.
 • Beplanting
 • Bestrating
 • Extra’s als schuur, overkapping, vlonder, vijver

Uiteraard is het mogelijk om zelf bepaalde delen uit te voeren zodat u bespaart op de totale kosten van de nieuwe tuin. U kunt bijvoorbeeld zelf zorgen voor het leeghalen en afvoeren van oude bestrating en/of beplanting als u uw huidige tuin wilt laten vernieuwen. Een tuin bij uw nieuwbouwhuis? U kunt bijvoorbeeld zelf zorgen voor het ophogen van het zand of toevoegen van de aarde. Liever alles uit handen geven? Wij pakken uw tuinproject, klein en groot, graag voor u op. Wij hebben de groenste vingers uit de buurt.

Een nieuwe tuin aanleggen met de werkwijze van Onink Tuinen 

Elke tuin is anders, elk project is anders. Onink Tuinen levert altijd maatwerk dankzij de ruime en brede ervaring van ons team van professionals. Wij maken na het versturen van de offerte, als u akkoord gaat, een plan van aanpak waarin staat wat en wanneer we doen om de tuin van uw dromen te realiseren. Heel helder en duidelijk en geen onverwachte kosten achteraf.

 • We inventariseren uw tuinwensen
 • Alle maten worden doorgegeven aan onze tuinontwerpers
 • Bespreking van tuinontwerp en verwerking van feedback
 • Definitief tuinontwerp en definitieve offerte
 • Na akkoord op het tuinontwerp en de offerte plannen we een startdatum
 • Realiseren en aanleggen nieuwe tuin
 • Oplevering nieuwe tuin inclusief alle gewenste extra’s

Bovenstaande werkwijze voor tuinaanleg is zowel voor nieuwe tuinen van toepassing als voor de renovatie van bestaande tuinen. In sommige gevallen is uw bestaande tuin alleen op een aantal onderdelen toe aan vernieuwing. Dan leggen wij geen complete tuin aan; we verzorgen alleen dat deel waar gras of een terras moet komen. Of misschien heeft u alleen nieuwe vlonders of een schutting nodig. Elke wens op tuingebied kunnen wij voor u oppakken en omzetten naar een concreet plan en voeren dit naar volle tevredenheid uit.

Hoe lang duurt de aanleg van mijn nieuwe tuin?

Hoe lang duurt het voordat uw nieuwe tuin klaar is? We kunnen geen standaard antwoord geven op deze vraag. De doorlooptijd van start aanleg tuin tot oplevering tuin ligt meestal tussen de twee tot zes weken. Uiteraard is dit ook afhankelijk van weersinvloeden, beschikbaarheid van materiaal en voorraden. Sommige beplanting is bijvoorbeeld niet het hele jaar op voorraad en in geval van sneeuw en/of vorst kunnen wij bepaalde werkzaamheden niet uitvoeren. Dit zijn allemaal factoren waarmee we rekening moeten houden en die ervoor zorgen dat een planning doorgeschoven moet worden. Onink Tuinen inschakelen voor de aanleg

Tuinaanleg door een tuinspecialist

Een nieuwe tuin laat u niet elk jaar aanleggen dus als een nieuwe tuin op uw wensenlijstje staat dan heeft het vooral voordelen om dit door een tuinspecialist, een ervaren hoveniersbedrijf, te laten doen. Zij nemen u veel werk uit handen, hebben specialistische kennis met oog voor elk detail, kunnen u adviseren en regelen zelfs de afvoer van oude tuinmaterialen als u dat wenst.

Professioneel tuinonderhoud

Niets fijner dan het ontwerp van uw nieuwe tuin over te laten aan een specialist die bruist van de inspiratie en de mooiste tuininrichtingen creëert. Een hoveniersbedrijf kan na de oplevering van uw tuin ook het tuinonderhoud op zich nemen. Uw tuin ziet er dan altijd netjes uit en u voorkomt hiermee achterstallig onderhoud en onvoorziene, soms hoge, kosten. Goed onderhoud verlengt de levensduur en het plezier van uw tuin.

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen en de tuinspecialist met de groenste vingers van Zeewolde inschakelen? Neem vandaag nog contact met ons op. Ons ambitieuze en vakbekwame team maakt ook van uw tuin de mooiste tuin. Dat is ons doel!

Open chat
1
Hulp nodig??
Hulp nodig?